Снимка: PixabayКато се има предвид, че до оттеглянето на Обединеното кралство

...
Снимка: PixabayКато се има предвид, че до оттеглянето на Обединеното кралство
Коментари Харесай

ЕК с последен призив към всички: Подгответе се за Брекзит без споразумение

Снимка: Pixabay

Като се има поради, че до отдръпването на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври 2019 г. остават 8 седмици, в своето 6-то известие по отношение на готовността за Брекзит Европейската комисия повтори апела си към всички заинтригувани страни в ЕС-27 да се приготвят за отдръпване без съглашение, написа novini.bg.

С оглед на продължаващата неустановеност в Обединеното кралство по отношение на утвърждението на съглашението за отдръпване, контрактувано с държавното управление на Обединеното кралство през ноември 2018 година, и на цялостната политическа обстановка в страната, отдръпването от Европейски Съюз без съглашение на 1 ноември 2019 година остава действителна, въпреки и нежелана, опция.

Именно в този дух Европейската комисия разгласява обстоен надзорен лист, с цел да помогне на предприятията, които търгуват с Обединеното кралство, да извършат последните си мерки. За основа на този лист служат предходни известия и 100 вести до заинтригуваните страни, които обгръщат необятен кръг браншове. 

В допълнение към това Комисията предложи на Европейския парламент и Съвета да бъдат направени целенасочени механически корекции в продължителността на изключителните ограничения в региона на превоза при положение на отдръпване без съглашение. Комисията също по този начин предложи да бъдат повторени и през 2020 г. съществуващите договорености при изключителни обстановки за 2019 г. във връзка с бранша на рибарството и на възможното присъединяване на Обединеното кралство в бюджета на Европейски Съюз за 2020 г.

И най-после, Комисията предложи фонд „ Солидарност “ на Европейския съюз и Европейският фонд за пригаждане към глобализацията да бъдат готови да поддържат предприятията, служащите и страните членки, които са най-силно наранени от отдръпване без съглашение. Европейският парламент и Съветът би трябвало да реализират единодушие по тези оферти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР